У Дніпрі пройшла акція «Впливай на бюджет свого міста!»

28 липня 2016, 19:24

28 липня 2016 р. біля будівлі Дніпропетровської міської ради Дніпропетровською обласною громадською організацією «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» була проведена вулична акція «Впливай на бюджет свого міста!».

Метою акції є підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців м. Дніпро до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості та забезпечення реальної участі громадськості в бюджетному процесі.

Для привернення уваги та візуалізації проблем місцевих бюджетів було проведено перфоманс «БЮДЖЕТ МІСТА – ЦЕ ТВІЙ БЮДЖЕТ». Мешканцям було запропоновано заповнити пропозиції до бюджету міста на 2017 р. та отримати частинку «бюджетного торта».


Під час заходу інформацію про діяльність партнерства отримало понад 400 мешканців. Пропозиції залишили понад 60 мешканців. Акцію відвідали журналісти 3 телеканалів, національна поліція, муніципальна гвардія та місцеві депутати.


Паралельно з акцією, бюджетні пропозиції від жителів міста будуть збиратися за аналогічною формою в режимі он-лайн до 31 липня на сайті організації www.dcecrp.ho.ua а також у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/NGO.DCECRP. Усі зібрані таким чином пропозиції містян будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до Дніпропетровської міської ради. Активісти нашої організації забезпечать громадський контроль за розглядом пропозицій та будуть інформувати громадян про врахування поданих пропозицій.

Акція «Впливай на бюджет твого міста!» проводилась одночасно учасниками партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» в 17 містах різних регіонів України, в рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі  місцеві бюджети!». Ініціатива виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», Фундацією «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні. 

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %