Звіт почули, бюджет прийняли – підсумки міської сесії

21 грудня 2017, 20:25

Звіт про рік роботи міський голова Ігор Ольшевський провів традиційно. Багато розповідав, показував (презентація була на 273 слайди, дуже перенасичена, однак інформативна), повчав. Зробив спробу згадати минулорічні запитання, які до нього лунали на подібному звіті та вважає що більшість із тих запитань ним вирішені.

Цьогорічні запитання задавав лише мешканець Здолбунова п. Головацький та декілька депутатів міської ради. Так депутати Т.Калита і М.Орлов цікавилися, чому втрачені майже 100 тисяч на проект реконструкції стадіону "Локомотив", який не пройшов експертизу, однак гроші підряднику були заплачені, чому область не фінансує завершену частину ремонту кільцевої розв’язки, чому досі невідомо ні вартості, ні вигляду мосту, ні дати його завершення, але регулярно виносяться питання з продовження фінансування цього об’єкту, чому директор КП "Здолбунівське" досі не звільнений з роботи, оскільки його звіт депутати не підтримали.

Власне могли не підтримати і звіт міського голови, попри те, що проект рішення був, цей проект НЕ був винесений на голосування. Звіт був, проект був, а голосування не було.

Не обійшлося і без виступу захопленого глядача діяльністю міського голови. Так, 71 річна, як представилася пані Людмила в залі, всіляко розхвалювала "хазяїна города і єго каманду", а депутатів рекомендувала відправили "уліци замітать".

Після звіту глядачі розійшлися, комунальники пішли прибирати місто, завідувачі повернулися у садочки, в депутати продовжили розглядати порядок денний, у якому було ще більше півсотні питань.

Депутати розглянули зміни до бюджету і програм 2017 року, а також нові програми і бюджет 2018. Довгих дискусій не було, депутати зробили ряд зауважень міському голові щодо того, що він багато приймає одноосібних рішень, заручником НЕвиконання яких сам же і стає. Такі ж зауваження стосувалися і намагань підсовувати депутатам проекти рішень із розряду "проголосуй за кота в мішку", чи то міст, чи машина для нанесення розмітки, яку в очі ніхто не бачив. Після цього були проголосовані більшість важливих для міста бюджетних рішень.

Було ухвалене і інноваційне рішення щодо впровадження Громадського бюджету (бюджету участі) у м. Здолбунів. На ці цілі буде передбачено не менше 1% від власних доходів міста.

Сам бюджет ухвалено у розмірі 53 мільйони гривень, видатки на реалізацію місцевих програм в сумі 21,9 мільйона гривень. Це непогані кошти, навіть у порівнянні з минулими роками. Найбільше коштів в програмах передбачено на ремонт доріг та пішохідних тротуарів. Майже 9 мільйонів. Вперше прийнята програма організації та проведення конкурсів проектів розвитку окремих територій в місті Здолбунів. Сума поки там незначна, але на найближчих сесіях є можливість її збільшити щоб привернути увагу до конкурсів не лише здолбунівських виконавців. Принаймні депутат М.Орлов пропонував туди додати ще 21 тисячу, які зекономилися через те, що за виконані роботи у ДНЗ буде оплачено ще у 2017 році, а ця сума залишиться резервною на 2018 рік.

Земельні питання були проголосовані в основному так, як пропонувалися профільною комісією та його головою А. Українцем, проте деякі питання все ж мають шанс стати резонансними. Наприклад, ділянка колишнього хлібзаводу. Вона приблизно таким же способом, як і попередні ділянки, які довгий час не були нікому цікаві, раптом стає дуже актуальною і потрібною. Орендарі, користувачі раптом хочуть швидко оформити право власності, бо ніби-то якісь інвестори зацікавилися нею. Натомість інвестори не поспішають приходити до міської ради і все попахує банальною скупівлею всіх придатних, вільних промислових ділянок посередниками, які завтра будуть пропонувати ці ділянки справжнім інвесторам, але вже явно не по ціні експертної оцінки місцевих землевпорядних фірм…

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %