Закарпатські громади вперше провели Дні бюджету

24 червня 2024, 8:46

Третій тиждень червня завершився проведенням Днів бюджету на Закарпатті: естафету приймали Великобичківська селищна рада і Ясінянська сільська громада. Заходи відбулися у межах проєкту "Бюджетна партисипація від А до Я", який реалізує Громадське Партнерство "За прозорі місцеві бюджети"" за підтримки проєкту USAID "ГОВЕРЛА".

20 червня у Ясінянській громаді жителям уперше презентували бюджет громади у форматі «Бюджету для громадян» з візуалізованими даними про бюджетний процес, експерт Партнерства Віталій Світлик розповів про реалізацію проєкту в громаді та про необхідність залучення місцевих жителів до бюджетних питань. Експерт Партнерства Максим Лисюк провів для школярів урок з бюджетної партисипації, а громада організувала виставку дитячих малюнків «Бюджет очима дітей» та збирала пропозиції від жителів громади для формування бюджету на 2025 рік.

У день заходу жителі громади надали 70 пропозицій до формування бюджету на 2025 рік. Всі, хто не встиг, може зробити це за посиланням.

21 червня День бюджету організували у Великобичківській громаді. Протягом дня наші експерти жителів з бюджетним процесом у громаді, розповідали, як формується бюджет громади, звідки беруться кошти, на що витрачаються і як можна впливати на розподіл фінансових ресурсів, щоб зробити життя громади кращим. Також люди подавали свої пропозиції до бюджету на 2025 рік: за день таких зібрано понад 60.

Під час уроку для молоді "Бюджетна партисипація" школярі отримали знання про те, як вони можуть брати участь у бюджетному процесі, подавати власні пропозиції та ідеї, а також впливати на розвиток своєї громади.

Хто не встиг написати свої пропозиції до місцевого бюджету на 2025 рік, - для вас працює посилання.

Заходи проводяться Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та стали можливими завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цих заходів не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %