Відбувся тренінг про залучення громадян з вразливих груп до бюджетного процесу у громадах

19 липня 2024, 13:23

Понад 20 представників і представниць громад-учасниць проєкту "Бюджетна партисипація від А до Я", який реалізує Громадське Партнерство "За прозорі місцеві бюджети!" за підтримки проєкту USAID "ГОВЕРЛА", взяли участь в онлайн-тренінгу «Інструменти партисипації в діяльності інститутів громадянського суспільства, що працюють з особливими категоріями населення», який провели експерти Партнерства.

До навчального заходу долучилися співробітники/ці органів місцевого самоврядування громад.

Під час тренінгу експерти поділилися інформацією щодо того, як правильно адвокатувати інтереси своїх цільових груп в рамках бюджетного процесу. Учасники й учасниці дізналися більше про приклади залучення громадян до бюджетного процесу, важливість врахування думок і потреб різних груп населення та бути максимально відкритими для того, аби отримати зворотній звʼязок від жителів громади.

"Нерідко люди з інвалідністю або з інших вразливих груп не відчувають себе достатньо залученими до процесів прийняття рішень. Однак важливо, щоб у громадах використовували простий і зрозумілий принцип: "Нічого про нас без нас", тобто враховували погляди та потреби людей з вразливих груп при прийнятті рішень, що стосуються їхнього життя. На практиці це означає максимальне залучення усіх громадян, зокрема з вразливих груп, до процесу творення змін, і особливо - до бюджетного процесу", - зазначив координатор Партнерства Анатолий Бойко.

Заходи проводяться Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та стали можливими завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цих заходів не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %