В селищі Лазурному Херсонської області відбувся тренінг для представників Кочубеївської об'єднаної громади

24 серпня 2017, 17:31

20 та 21 серпня в пансіонаті "Чайка", що в селищі Лазурному Херсонської області, відбувся тренінг для представників Кочубеївської обєднаної громади. В заході взяли участь 19 учасників: сільський голова, його заступник, працівники виконавчих органів та громадські активисти громади.

Учасники тренінгу були достатньо активними, із високою цікавістю поставились як до змісту навчальних сесій, так і до планування впровадження антикорупційних інструментів.

Найбільше кочубеївців зацікавили теми допорогового Прозоро, включення в процес на сайті E-дата, приєднання до мережі "Розумне місто", запровадження в громаді антикорупційної ради. Справжнім одкровенням для них стала тема конфлікту інтересів та практичні ситуації, які по ній розбирали.

За підсумками дводенної роботи учасники вирішили впровадити в громаді допорогове Прозоро та приєднатись до систем E-дата та "Розумне місто".

Учасники тренінгу високо оцінили сам тренінг та навчальну програму. Відмітили, що вона, з одного боку, доволі інтенсивна і насичена інформаційно, а з іншого - достатньо цікаво сприймається та засвоюється.

Програма навчання та наставництва для громадян "Запобігання корупції в об'єднаних територіальних громадах" реалізується Громадським партнерством "За прозорі місцеві бюджети!" в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %