В Дунаєвецькій громаді презентували результати оцінювання ефективності використання публічних коштів

15 серпня 2020, 17:02

13 серпня експерти Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" презентували в Дунаєвецькій громаді результати оцінювання прозорості та ефективності використання публічних коштів в галузі "Освіта" та "Охорона здоров’я".

Результати моніторингу показали, що як в освіті, так і в медицині найчастіше запроваджують практики базового рівня прозорості, які показують, наскільки в ОТГ виконуються базові вимоги законодавства. Відповідно практики високого та просунутого рівня потрібно впроваджувати або вдосконалювати.

"Серед гарних практик, що існують в громаді, можна виділити наявність стратегії розвитку галузі освіти, наявність в усіх закладах освіти власних сайтів з актуальною інформацією та узагальненням на сайті управління освіти, оприлюднення звітів про фінансові та нефінансові надходження (за джерелами) , а також звіти про їх використання тощо", - розповіла експертка Партнерства Марія Орлова.

Під час презентації також обговорили рекомендації щодо підвищення рівня прозорості використання публічних коштів в освіті та охороні здоров’я. Серед основних моментів - структура та адміністрування сайтів, подання даних та інформації в машиночитних форматах та в зрозумілій для пересічного мешканця формі, врахування галузевих стратегій та гендерної складової в бюджетній документації та місцевих програмах, створення піклувальних, опікунських рад при закладах тощо.

Моніторинг ефективності публічних коштів проводився в рамках проєкту Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %