У Веселівській громаді буде Бюджет для громадян

09 червня 2021, 15:00

Експертка Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Елла Петренко провела у громаді презентацію проєкту «Прозорість місцевих бюджетів», яка стартувала нещодавно для ста громад України.

Проєкт спрямовано на продовження посилення доброчесності у громадах, поліпшення практик фінансового менеджменту та збільшення прозорості місцевих бюджетів.

Основними складовими проєкту є:

  • проведення тренінгів «Прозорість бюджетного процесу та фінансового управління в ОТГ» для представників ТГ;
  • створення в громадах робочих груп з питань підвищення рівня прозорості бюджетного процесу;
  • проведення оцінювання рівня прозорості бюджетного процесу в громадах згідно з Методологією оцінки прозорості місцевих бюджетів;
  • розробка «Бюджетів для громадян»;
  • проведення інформаційно-просвітницької кампанії для підвищення рівня обізнаності громадян щодо питань бюджетного процесу та активізації участі у ньому.

"Оцінка прозорості місцевих бюджетів створить ефективну систему моніторингу забезпечення доступу громадськості до бюджетного процесу та інформування громадян з питань складання, розгляду, затвердження та виконання місцевих бюджетів, як на рівні окремої громади, так і по Україні загалом. А це, у свою чергу, дозволить громаді налагодити довіру та співпрацю з громадськістю", - розповіла експертка.

Зустріч проведено в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %