У Великобілозерській ОТГ задля покращення ефективності антикорупційних інструментів розробили спеціальні пам'ятки

30 березня 2020, 18:28

У Великобілозерській ОТГ Запорізької області розробили спеціальні пам'ятки для депутатів та посадовіців, аби покращити ефективність антикорупційних інструментів.

Як розповів експерт Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Александр Мошнягул, у громаді ухвалено програму антикорупційних заходів, яка включає 34 заходи, з яких 25 виконуються регулярно, а у виконанні більшості інших заходів поки що немає потреби. Наприклад, не проводяться службові перевірки по фактам корупційних дій, адже такі дії поки що не виявлені.

Цікава практика: аби унебезпечити депутатів та посадових осіб від корупційних дій, для них розробили спеціальні пам’ятки. Наприклад, щодо дій в умовах конфлікту інтересів або щодо правил подання декларацій про доходи.

"У громаді регулярно проводяться відповідні консультації, інструктажі, навчання, результати яких обов’язково фіксуються у спеціальних журналах. Всю цю кропітку роботу в громаді веде юрист Альона Щепотиннікова, яка постійно підвищує професійну кваліфікацію на різноманітних фахових тренінгах", - розповів О. Мошнягул.

Антикорупційну програму було затверджено в рамках реалізації проєкту Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %