У Сумах не виділятимуть грошей на висвітлення діяльності влади

01 грудня 2016, 11:46


У Сумах не виділятимуть грошей на висвітлення діяльності влади. Сьогодні на сесії міськради проголосували за те, аби гроші на інформування про діяльність  міськради не виділяти. Це у рамках програми "Відкритий інформаційний простір Сум на 2016-2018 роки".

Таку пропозицію оголосив депутат Сумської міськради від фракції "За Україну" Володимир Чепік. "Журналісти, якщо буде інформаційний привід,   і так скажуть, який шановний міський голова гарний, або актуальні питання, які підіймаються. Не треба їх підгодовувати  сотнями тисяч гривень, щоб вони приходили і показували, яка в нас влада класна. Тому моя пропозиція, щоб ці заходи були виключені".

За пропозицію проголосували 23 депутати із 36.

Дмитро Лантушенко, депутат Сумської міськради, фракція БПП Солідарність говорить: "З  каналів не сходить міський голова, що розповідає про проекти. Насправді всі проекти підтримуються тут. Ми вважаємо, якщо міська влада створює інформаційні приводи  – то журналісти і так виявлять нам увагу".

Депутат від "Самопомочі" Олександр Зименко також вважає пропозицію правильною.

Ігор Перепека, депутат від Опозиційного блоку каже: "Ми почитали, нормальна така пропозиція. Нас влаштовує. Ми проголосували".

"За" проголосували і в "Свободі".  Депутат Максим Галицький говорить: "Наша фракція підтримала цю позицію, оскільки ми вважаємо, що депутатські фракції самостійно повинні  висвітлювати свою діяльність,  власними інформприводами запрошувати журналістів на свої заходи, а не використовувати гроші громади, для висвітлення своїх здобутків".

Василь Гончаров, депутат фракції "Батьківщина" Сумської міськради має протилежну думку. "Ми за висвітлення діяльності міської ради. Кошти з міського бюджету на висвітлення діяльності повинні бути", – говорить він.

Секретар Сумської міськради Андрій Баранов говорить: "Не інформувати мешканців – це просто злочин. Це політичні ігри, щоб не дати можливість висвітлити Сумській міській раді  свою діяльність".

Сумський міський голова Олександр Лисенко  вважає, що треба висвітлювати діяльність влади. "Ми повинні показувати реальні справи, реальні проблеми, як з ними боротися, не замовчувати, показувати нашу роботу. Влада повинна бути відкритою", – говорить він.

Антоніна Кохан, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Сумської міськради повідомила: "Програма була затверджена  з розрахунку на 2016-2018 роки. Сьогодні надійшла пропозиція виключити пункти,  що стосуються інформування громади на телебаченні  і радіо. Це 900 тисяч. Залишилися видатки на висвітлення в мережі інтернет. Ті люди, які віддають перевагу телебаченню,  будуть позбавлені отримати інформацію щодо конкурсів і багатьох пропозицій, що обговорюються".

"Те, що Суми відмовилися від цього,  це означає що здоровий глузд починає перемагати і більш модерні політики розуміють, що в такий спосіб не можна говорити зі ЗМІ  і не можна використовувати. Краще, щоб ці кошти йшли  на більш якісні веб-сайти, на те, що дозволить якісніше і простіше отримувати інформацію від органу влади", – говорить юрист Інституту  медіа-права Ігор Розкладай.

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %