У Новопсковській ОТГ залучають громадян до бюджетного процесу

10 серпня 2020, 17:46

У Новопсковській селищній раді стартував офіційний прийом проєктів до Бюджету участі-2021.

В громаді вирішили, що будуть розповідати жителям про підготовку проєктів під час спеціально організованих виїзних консультацій фахівців.

Під час таких консультацій (перша запланована на 12 серпня), які відбудуться як у центральній садибі, так і в старостинських округах, учасники отримають інформацію про результати оцінювання рівня ефективності та прозорості використання публічних коштів у закладах освіти (в рамках впровадження Бюджету для громадян), а також про те, як готувати проєкти до Бюджету участі.

"Пояснювати бюджетну тематику в рамках Бюджету для громадян і збирати пропозиції від жителів громади до Бюджету участі - надзвичайно важливий та потрібний процес. Це показує зрілість громади у комунікації з жителями. Також важливо, і це демонструє Новопсковська громада, щоб процес не обмежувався центральною садибою, а, навпаки, більше уваги варто приділяти при комунікації старостинсьим округам", - підкреслив експерт Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Павло Пущенко.

Цьогоріч депутати селищної ради визначили такий перелік напрямків проєктів Бюджету участі:

- безпека та громадський порядок (наприклад, запровадження системи відеоспостереження, встановлення сферичних дорожніх знаків на небезпечних ділянках дороги тощо);

- благоустрій та інфраструктура (облаштування велосипедних доріжок, паркувальних місць тощо);

- соціальний захист (забезпечення вільного доступу осіб з інвалідністю до об’єктів, закладів, тощо або безбар'єрний доступ осіб з інвалідністю для відвідування спортивних майданчиків, архітектурних приміщень, будівель тощо);

- зелені зони (проєкти, які пов'язані з парками та рекреаційними зонами).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %