У Новопсковській громаді карантинні заходи активізували використання інструментів електронної демократії

19 червня 2020, 10:32

Карантин - не лише не привід обмежувати залучення громадян, а й нові можливості.



У Новопсковській громаді Луганської області обмежувальні карантинні заходи активізували використання інструментів електронної демократії - електронні петиції.

Жителі громади використали цей інструмент для привернення уваги органів влади до важливих питань.

Як розповів експерт Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети" Павло Пущенко, за останні місяці жителі ініціювали дві петиції, кожна з яких назбирала необхідну кількість голосів - понад 100 підписів. Тепер петиції перебувають на розгляді органів влади громади.

Одна стосується пропозиції проведення урочистих заходів для випускників шкіл з дотримання карантинних вимог. Інша пропонує заборонити продаж та розміщення на цвинтарях пластикових квітів та вінків з пластику на території Новопсковської ОТГ.

"Електронна петиція - це звернення громадян до органів державної влади та місцевих рад з вимогою розглянути важливе питання чи вирішити проблему. Розгляд електронної петиції може бути ініційований громадянами шляхом збору підписів на офіційному вебсайті органу влади. Електронна петиція розглядається у випадку, якщо було зібрано встановлену кількість підписів. Результатом розгляду петиції є рішення міської ради чи виконавчого комітету про підтримку або відхилення електронної петиції", - нагадує експерт.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %