У Києві презентували онлайн платформу «Прозорість місцевих бюджетів»

01 липня 2016, 18:59

У Києві презентували онлайн платформу «Прозорість місцевих бюджетів», за словацьким зразком.

Портал містить дані про основні індикатори економічного розвитку місцевих бюджетів України, з 2010-ого по 2014-ий роки. Крім іншого, - інформацію щодо бюджетних надходжень та видатків.

Сидячи за монітором, у користувачів буде можливість аналізувати та порівнювати показники бюджетів областей та їх адміністративних центрів.

Основна мета проекту - сприяння покращенню фінансового здоров'я регіонів, міст та населених пунктів.

Базові складові порталу - це рейтинги регіонів. Зокрема, за бюджетними показниками, профілі регіонів з інформацією про структуру бюджету, де також є графік, який показує чи ефективно працює мер або губернатор. Крім того, доступним є порівняння економіки кількох міст чи регіонів.

У Словаччині, звідки запозичено досвід, портал працює з 2012 року і містить усі дані по всіх регіонах.

Фінансова прозорість місцевих бюджетів є критично важливою для залучення інвестицій та оцінки ефективності управління коштами громади, наголошують словацькі експерти.

Особливо актуальною інформація онлайн порталу є під час виборчих кампаній, коли дані можуть використати як мери міст, звітуючи про свою діяльність, так і опозиція.

В подальшому, портал щорічно оновлюватиметься. На основі даних платформи експерти також планують розробляти рекомендації для органів місцевої влади, щодо покращення їх фінансового стану.

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %