У Гусятинській ОТГ ухвалили антикорупційну програму

02 червня 2020, 14:49

Гусятинська ОТГ на Тернопільщині - одна з перших громад, які почали співпрацювати з експертами Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" у рамках Програма DOBRE. І вже є чимало позитивних результатів.

Як розповів експерт Партнерства Тарас Халавка, у 2017 році громада впровадила три антикорупційні інструменти: Антикорупційну програму, Положення про врегулювання конфлікту інтересів та Положення про розміщення інформації у розділі «Бюджет».

"Антикорупційна програма була розрахована на три роки – термін її сплив у грудні минулого року. Цьогоріч після обговорень з працівниками селищної ради та депутатами в ОТГ вирішили затвердити програму на один рік та повернутись до розгляду короткострокової Антикорупційної програми після обрання нової селищної ради на виборах восени. Таким чином, з одного боку, громада уникла на даний час ризиків через відсутність впровадження антикорупційних заходів, з іншого боку, дала можливість новому скликанню ради формувати заходи на три роки", - пояснив експерт.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %