Театралізована вистава про бюджет відбулася у Рокитнівській громаді

08 липня 2024, 7:10

Рокитнівська селищна громада (Рівненщина) 5 липня 2024 року підхопила естафету Днів бюджетів громад. Під час Дня бюджету, що проходив у межах проєкту "Бюджетна партисипація від А до Я", який реалізує Громадське Партнерство "За прозорі місцеві бюджети"" за підтримки проєкту USAID "ГОВЕРЛА", представники й представниці громади презентували театралізовану виставу «Як готували та ділили бюджет-коровай». "Поділивши" у такий спосіб коровай-бюджет між різними галузями й сферами за розмірами видатків, фахівці селищної ради спільно з працівниками культури розповіли про основний фінансовий документ, процес його формування та поділу.

"Мене тішить те, що у виставі брали участь представники селищної ради. Хоча вистава була на досить високому рівні. І не скажеш, що ці люди грали вперше. Такий спосіб донесення інформації про бюджетний процес є креативним і найкращим донесенням складної бюджетної інформації простим, доступним способом", поділилися враженнями від вистави експертка Партнерства Тетяна Романова.

Усі охочі подавали свої бюджетні пропозиції на 2025 рік, кращі з яких будуть враховані при формуванні наступного бюджетного року. Влаштували й вікторину про бюджет, переможці якої отримали призи.

Експертка Тетяна Романова також провела урок фінансової грамотності для молоді, розповівши про "Бюджет для громадян" та допомігши молодим людям за допомогою гри Kahoot розібратися у бюджетному процесі.

"У Рокитнівській громаді всяке бачив, а от такого ще не було. Мені було дуже цікаво побувати на цьому просвітницькому заході. Так доступно і креативно розказати про бюджет — такого я навіть уявити собі не міг. А вистава – бомба просто!" — розповів учасник заходу Володимир.

Заходи проводяться Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та стали можливими завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цих заходів не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %