Сумські нардепи: хто багатший?

02 листопада 2016, 20:58

Опівночі 31 жовтня сплив термін подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Відповідно до Закону України Про запобігання корупції у 2016 році службові особи, які на день початку роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, згідно зі статтею 50 Закону займають відповідальне та особливо відповідальне становище, зобов’язані подати щорічні декларації за минулий рік у порядку, встановленому цим законом, протягом 60 календарних днів після початку роботи системи.

Свої статки за 2015 рік задекларували і народні обранці від Сумщини.

Проаналізувавши подану інформацію можна зауважити, що найбагатшими можновладцями Сумської області є Андрій Деркач, Ігор Молоток, Владислав Бухарєв та Микола Лаврик.

Таблиця

Так, найбільше нерухомого майна має родина депутата Андрія Деркача, загальна площа якого складає 3805,7 м2, причому 3357,1 м2одноосібно володіє дружина народного обранця. Також Оксана Терехова задекларувала ювелірні вироби, персональні або домашні електронні пристрої, одяг, антикварні вироби та твори мистецтва, 18 видів цінних паперів, корпоративні права на трьох підприємствах, нематеріальні активи, зокрема: винаходи, корисні моделі, ноу-хау, промислові зразки, сорти рослин, торгову марку, авторське право, право на використання надр чи інших природних ресурсів тощо та більше 240 тисяч доларів на банківських рахунках. Сам декларант із цінного рухомого майна задекларував лише три ікони, корпоративні права у двох підприємствах та трохи більше 45 тисяч доларів на рахунках та готівкою.

В селищах Токарі та Старе Село Сумського району Сумської області майже трьома гектарами землі володіє дружина народного депутата України Миколи Лаврика. Також в її володінні три незавершених будівництва (житловий будинок, гараж та теплиця), два автомобілі (ДЕУ Ланос та Хюндай Соната), корпоративні права на трьох підприємствах та 3 млн. гривень готівкою. Микола Лаврик є власником трьох квартир загальною площею 236,2 м2 та володіє корпоративними правами на двох підприємствах. Окрім заробітної плати та пенсії за минулий рік грошових коштів готівкою чи на банківських рахунках декларантом не вказано.

Родина Ігоря Молотка накопичила майже 800 тисяч доларів готівкою. Також народний обранець особисто володіє п’ятьма земельними ділянками загальною площею близько 0,8 га., двома житловими будинками та одним незавершеним садовим будинком, трьома офісами та громадською приймальнею, акціями двох та корпоративними правами чотирьох підприємств.

Найбільший парк автомобілів має Владислав Бухарєв з дружиною. Це зокрема Lexus LX 570 (2008 р.в.), Lexus 350 RX (2011 р.в.), Volkswagen Multivan (2007 р.в.) та Toyota Land Cruiser 76 (2012 р.в.). Крім того, перебуваючи на державній службі, родина Бухарєвих змогла акумулювати на рахунках та готівкою більше 520 тисяч доларів, з яких 430 тисяч це грошові кошти пані Олени. Також пан Бухарєв з дружиною володіють будинком, трьома квартирами та трьома паркомісцями загальною площею 1113,1 м. Дружина нардепа ще задекларувала майже 0,4 гектара землі та швейцарський годинник марки Longines, а сам декларант володіє трьома дороговартісними швейцарськими годинниками марки Girard-Perregaux, Hublot та Breguet. Ані корпоративних прав, ані цінних паперів, а ні інших доходів родина не має.

Найбіднішими виявилися депутати Олександр Сугоняко та Олег Медуниця. Родина першого має у власності три квартиру та кімнату, один автомобіль та грошових коштів готівкою на суму 20 тисяч доларів. Родина ж останнього володіє лише однією квартирою і автомобілем, та грошовими активами менше ніж на 7 тисяч доларів.

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %