Рада підтримала у першому читанні повернення акцизу

31 серпня 2022, 10:45
Верховна Рада 30 серпня схвалила в першому читанні законопроєкт, яким пропонується відновити акцизи на різні види пального. Відповідна інформація міститься в картці законопроєкту на сайті парламенту, - інформує Громадське Партнерство "За прозорі місцеві бюджети!".
В ухваленій редакції законопроєкту передбачається, що акциз на скраплений газ, бутан та ізобутан становитиме 52 євро за 1000 літрів. Акцизи на бензин, дизельне паливо, альтернативні види палива з додаванням біоетанолу становитимуть 100 євро за 1000 літрів.
За інформацією уряду, після скасування акцизів на пальне і низки інших податків у березні, дорожній фонд практично перестав наповнюватися, тож "прогнозний обсяг надходження коштів із джерел, що залишились, становили близько 0,1 відсотка від обсягу, передбаченого затвердженим розписом державного бюджету".
При цьому через бойові дії в Україні зазнали руйнування близько 24,8 тисячі кілометрів доріг, зруйновано або пошкоджено 311 штучних споруд на дорогах, а ресурсів на їхнє відновлення практично немає.
Також парламент схвалив у першому читанні законопроєкт, яким скасовується березнева поправка до бюджету, що приписувала спрямовувати кошти державного дорожнього фонду на оборонні потреби та погашення державного боргу.
Таким чином, у разі остаточного ухвалення обох документів кошти від акцизів на пальне залишатимуться у дорожньому фонді.
З документом можна ознайомитися за покликанням.
Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %