Проєкт «Прозорість місцевих бюджетів» продовжує свою роботу

28 травня 2021, 10:13

Марафон зустрічей експертів Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети!" з громадами в рамках проєкту «Прозорість місцевих бюджетів» триває.

24 травня відбулися перші зустрічі представників Вижницька міська рада та Усть-Путильська Отг з експерткою Партнерства Оленою Заворотченко. Разом з працівниками апаратів рад, старостами сіл обговорили завдання проєкту та спланували діяльність на найближчий місяць.

Незабаром у громадах відбудеться тренінг "Прозорість бюджетного процесу та фінансового управління в ОТГ", на який запрошуються фінансисти громади, депутати, старости, громадські активісти.

Протягом червня - липня триватиме оцінка прозорості бюджетного процесу відповідно до методології оцінювання Громадського Партнерства "За прозорі місцеві бюджети!", а результати та рекомендації у вересні-жовтні будуть презентовані у громаді.

Також громади отримають "Бюджет для громадян": для цього робочі групи працюватимуть над його наповненням і оформленням. При цьому Вижницька громада вже має досвід використання цього інструменту у 2019-2020 роках.

Впродовж вересня-жовтня триватиме інформаційно-просвітницька кампанія "Впливай на бюджет своєї громади", завданням якої є підвищити обізнаність мешканців та залучити їх до бюджетного процесу.

Марія Ілюк, очільниця Усть-Путильської ТГ, висловила готовність громади активно та результативно працювати під час проєкту, поділилась вже наявними практиками прозорості, які працюють в громаді. Громада вже має досвід співпраці з Громадським Партнерством як учасниця проєкту ДІЄМО, у рамках були впроваджені антикорупційні інструменти та дорадчі органи при закладах освіти та медицини, які працюють і зараз.

Зустрічі проведено в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %