Понад третина розпорядників вже працює на порталі "Є-Дата"

14 травня 2016, 10:58

Єдиний веб-портал використання публічних коштів «Є-Дата» продовжує поповнюватися відкритими даними про витрати державних коштів.

37% розпорядників бюджетних коштів вже створили свої службові кабінети на порталі і внесли понад 4,3 млн договорів, додаткових угод, актів та звітів. 

Міністерство фінансів продовжує впроваджувати революційну IТ-платформу – портал «Є-дата», що дозволяє у режимі реального часу отримати достовірну інформацію щодо всіх державних транcакцій. Відповідно, кожен громадянин може легко та оперативно відслідковувати платежі всіх державних органів та підприємств, адресата державних коштів, їх призначення та суми тощо.

Наразі на порталі «Є-Дата» вже працює понад третина розпорядників, які оприлюднили понад 4,3 млн документів. При цьому 19 розпорядників внесли на портал понад 4 тисячі документів кожен, що сумарно становить близько 2,5% від загальної кількості оприлюдненої на порталі звітності.

Сім установ-рекордсменів — у Дніпропетровській області, але з минулого підбиття підсумків лідер не змінився: Департамент житлового господарства Харківської міської ради цього разу може похвалитися результатом у 11 960 документів. У трійці лідерів також Міністерство оборони України з показником 11 549 договорів та актів, та Управління освіти виконавчого комітету Новомосковської міської ради, яке внесло на веб-портал 9 166 документів.
Окрім того, Міністерство фінансів розпочало роботу над запровадженням другого модулю проекту - системи «Прозорий бюджет», що дозволить викорінити корупційну складову в бюджетному процесі та дасть можливість оперативно отримувати інформацію щодо виконання державного та місцевих бюджетів, оцінювати ризики для виконання бюджету, тощо.

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %