Подай свої пропозиції до бюджету Здолбунова- 2018

27 вересня 2017, 22:00

В Україні вдруге проходить вулична акція «Впливай на бюджет своєї громади!». Протягом другої половини вересня 2017 року в 13 громадах десяти областей України проходить вулична акція «Впливай на бюджет своєї громади!».

В ході заходів місцеві мешканці отримають актуальну інформацію та консультації з бюджетних питань, а також зможуть залишити свої пропозиції до бюджету громади на наступний рік. Організатором акції, яка проходить в Україні вже вдруге, виступає громадське партнерство «За прозорі місцеві бюджети!».

Основними завданнями проведення вуличної акції є інформування жителів громад про питання місцевих бюджетів та їх залучення до бюджетного процесу на місцевому рівні. Зокрема, всі зацікавлені жителі громад зможуть підійти до наметів партнерства "За прозорі місцеві бюджети!", отримати усні консультації та роз’яснення стосовно місцевих бюджетів, а також просвітницьку поліграфічну продукцію з бюджетних питань. Для більшого привернення уваги та ілюстрації проблем місцевих бюджетів протягом акції будуть проведені перфоманси «Де твої гроші в місцевому бюджеті?».

Інше важливе завдання акції полягає в залученні активних мешканців до участі в бюджетному процесі. Адже, як можна розвивати громади, не знаючи, чого прагнуть її мешканці, і який розподіл бюджетних коштів вважають справедливим та правильним. Зокрема, жителі відповідних громад зможуть заповнити форму бюджетної пропозиції до бюджету своїх громад на 2018 рік.

Діапазон пропозицій до бюджету може бути широкий – ремонт дороги, встановлення освітлення чи дитячого майданчику на конкретній вулиці чи дворі, організація тематичного фестивалю для туристів, проведення заходів з популяризації енергозбереження тощо. Головне – щоб пропозиції торкались повноважень місцевої влади та були коректно і конкретно сформульовані.

Паралельно вуличній акції бюджетні пропозиції від жителів громад будуть збиратися за аналогічною формою в режимі онлайн на інформаційних ресурсах організаторів акції та в соціальних мережах. Всі зібрані таким чином пропозиції мешканців громад будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до відповідних місцевих рад для врахування при підготовці проекту бюджету на 2018 рік.

У ЗДОЛБУНОВІ вулична акція відбувалася на території ЗЕленого газОНу. Але вона триває і досі лише в іншому форматі. Під час вуличної акції були не лише зібрані пропозиції до бюджету, а й роздані анкети в які здолбунівчани ще можуть подати свої пропозиції. Окрім активістів ЗЕОНу в акції були задіяні депутати Здолбунівської міської ради Микола Орлов та Валерій Семенів. ХТО віддає перевагу електронній формі подачі пропозицій можна зробити натиснувши на посилання ТУТ, або на банері на головній сторінці ЗС.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %