Петриківська громада запровадила Антикорупційну програму

17 червня 2020, 10:26

11 червня Петриківська об'єднана територіальна громада запровадила ще один (третій в рамках Програма DOBRE) антикорупційний механізм - Антикорпупційну програму.

Як розповіла експертка Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Тетяна Романова, разом з секретарем ради Людмилою Омелич за час карантину розробили та погодили з усіма відповідними відділами текст програми, результатом чого і стало її ухвалення.

"Антикорупційна програма — це своєрідна «дорожня карта» місцевих антикорупційних реформ, яка повинна запобігати корупції у конкретних муніципальних інституціях, а також це інструмент антикорупційного нагляду. І важливо пам'ятати, що антикорупційна програма — це не лише про запобігання корупції, а й про перспективу. Саме тому в програмі прописані також заходи, що роблять неможливою або складнішою реалізацію корупційних ризиків, або роблять їх занадто публічними чи небезпечними. Тож для досягнення певного ефекту від використання програми необхідно зробити все, щоб вона запрацювала, а не залишилась лежати у шухлядці. Я щиро вітаю громаду з появою комплексу правил, стандартів і процедур щодо виявлення, протидії та запобігання корупції в громаді", - зазначила експертка.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %