Перші зустрічі у громадах в рамках проєкту «Прозорість місцевих бюджетів»

31 травня 2021, 11:52

18-19 травня відбулися ознайомчі зустрічі у Великокучурівській ОТГ та Глибоцькій селищній територіальній громаді, які провела експертка Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Альона Матвійчук.

Глибоцькій громаді (Чернівецька область) вже знайомі такі інструменти як "Бюджет для громадян" та оцінювання прозорості, оскільки разом з нашим Партнерством вона вже співпрацювала у напрямку прозорості освітніх та медичних послуг.

Під час зустрічі 18 травня представники фінансового відділу, відділу освіти детальніше ознайомились з діяльністю за проєктом «Прозорість місцевих бюджетів» та обговорили спільно з експерткою виклики та можливий формат БдГ.

«Цій громаді не позичати завзятості. Щиро рада співпрацювати», - зазначила експертка.

У Великокучурівській громаді зустріч розпочав голова громади Василь Тодеренчук зі слів: «Ми впевнені, що наша співпраця складеться якнайкраще, адже ми зацікавлені в розвитку нашої громади, тому зробимо все можливе, щоб бюджет громади став зрозуміліший та доступніший для мешканців".

У свою чергу учасники та учасниці поділились викликами та проблемами в громаді, перше місце серед яких займає ремонт та відновлення доріг, особливо після паводків. Також обговорили перші кроки співпраці та запланували подальші дії.

Зустрічі проведено в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %