Перші тендери газових компаній на Prozorro дозволили заощадити 25% при закупівлях

31 серпня 2016, 22:52

У серпні перші торги в електронній системі Prozorro провели 16 газорозподільних компаній. Загальна економія за рахунок зниження ціни закупівлі в ході аукціонів склала 146,5 тис грн, при цьому обсяг торгів склав майже 440 тис грн.

Перші тендери газових компаній на Prozorro дозволили заощадити 25% при закупівлях

У серпні 16 газорозподільних компаній, які працюють під брендом «Регіональної газової компанії», провели перші торги з використанням електронної системи Prozorro. На цих прем'єрних аукціонах було оголошено про купівлю паперу для офісів. Вибір такого товару пояснюється необхідністю напрацювання досвіду роботи в системі електронних торгів, для чого на перших порах вирішено закуповувати стандартні товари, якість яких легко проконтролювати.

Торги на ProZorro показали свою економічну ефективність. Остаточні ціни на закупівлю виявилися майже на 25% менше спочатку заявлені на аукціонах. Рекордсменом виявилося ПАТ «Івано-Франківськгаз», фахівці якого на електронному тендері закупили папір на 31% дешевше за стартову ціну.

В рамках системи електронних торгів загальна економія тільки на придбання паперу у 16 облгазів склала 146,5 тис грн.

Днями відбудуться перші тендери ще в трьох газорозподільних компаніях з орбіти «РГК». У той же час «Івано-Франківськгаз» та «Львівгаз» за серпень провели по два аукціони на ProZorro.

З 1 серпня електронна система ProZorro є обов'язковою для всіх державних компаній. Всі 19 приватних газорозподільних компаній, з орбіти «РГК», приєдналися до ProZorro за власною ініціативою.

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %