Оприлюднено роз'яснення щодо закупівель товарів з визначеним ступенем локалізації

06 грудня 2022, 11:49

Міністерство економіки України оприлюднило Лист щодо здійснення закупівель товарів з визначеним ступенем локалізації, в якому йдеться про проблемні питання щодо відсутності достатньої кількості товарів з передбаченим законодавством ступенем локалізації.

У листі йдеться зокрема про таке:

По-перше, замовник повинен оголошувати закупівлю, навіть якщо за попереднім аналізом необхідний товар відсутній у переліку товарів з підтвердженим ступенем локалізації, оскільки під час періоду подання тендерних пропозицій виробники можуть внести свій товар до переліку товарів з підтвердженим ступенем локалізації та взяти участь у закупівлі.

По-друге, для успішного здійснення закупівлі пропонується також замовникам проводити попередню роботу з виробниками необхідного товару, інформувати їх про заплановані закупівлі та необхідність внесення товару, що ними виробляється, до переліку товарів з підтвердженим ступенем локалізації для подальшої участі в закупівлях.

По-третє, щодо інформації про наявних в Україні виробників необхідних товарів та їхні контакти пропонується звертатись до профільних асоціацій чи спілок відповідних сфер виробників, а також Федерації роботодавців України.

Разом з тим Мінекономіки інформує, що відповідно до підпункту 1 пункту 61 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону Кабінет Міністрів України за погодженням із комітетом Верховної Ради України, до предмета відання якого належать питання промислової політики та розвитку окремих галузей виробництва, може зменшити ступінь локалізації виробництва для проведення окремої закупівлі товару, визначеного підпунктом 2 цього пункту.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %