Оновлено актуальний перелік громад у районах бойових дій

22 вересня 2022, 10:43
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій затвердило оновлений перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).
 
Про це повідомляє Громадське Партнерство "За прозорі місцеві бюджети!" з посиланням на Мінреінтеграції.
 
Станом на 13.09.2022 року до оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 9 областей.
 
Це територіальні громади Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (10), Луганської (37), Запорізької (56), Херсонської (49), Миколаївської (26), Сумської (22), Чернігівської (5) областей. Загалом у переліку наразі 327 громад.
 
Варто зазначити, що перелік доповнився Марганецькою міською територіальною громадою Нікопольського району Дніпропетровської області.
 
Усі внутрішньо переміщені особи з цих громад отримають грошову допомогу від держави.
 
Зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.
 
У процесі визначення таких територій спираються на три ключові критерії:
 
• території, що є тимчасово окупованими;
 
• території, що перебувають в оточенні (блокуванні);
 
• території, на яких тривають активні бойові дії.
 
Якщо ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня в цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.
 
Перелік ви можете прочитати тут.
Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %