Новоселицька міська рада територіальної громади підвищить прозорість свого бюджету

27 травня 2021, 14:17

Новоселицька міська рада територіальної громади підвищить прозорість свого бюджету в рамках проєкту «Прозорість місцевих бюджетів", який реалізує Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети"!

24 травня у міській громаді відбулася перша зустріч з експерткою Партнерства Світланою Гудь, яка презентувала план дій на найближчі пів року.

"Вже найближчим часом розпочнеться оцінка фінансової прозорості громади за допомогою розробленої методології, що дозволить зробити офіційний сайт ради більш інформативним для жителів громади, де вони зможуть знайти всю інформацію про бюджет", – розповіла експертка.

Ще одним цікавим документом, який буде розроблено громадою спільно з експертами Партнерства, - "Бюджет для громадян". Це інноваційний формат пояснення простою мовою складних бюджетних питань для мешканців.

На зустрічі були присутні старости сіл Новоселицької громади, юридичний та фінансовий відділи, представники громадськості.

"Ми дуже раді співпраці та сподіваємось отримати знання та рекомендації, які дозволять вдосконалити нашу роботу щодо бюджетної прозорості для жителів нашої громади", - зазначив заступник голови громади Руслан Майданський.

Зустріч проведено в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %