На Тернопільщині відбувся моніторинговий візит консультантів громад до своїх «підшефних» ОТГ

01 листопада 2017, 14:47

Наприкінці жовтня у складних погодних умовах відбувся моніторинговий візит консультантів громад Тернопільщини Миколи Орлова та Ольги Ферар до своїх «підшефних» ОТГ. 



Зважаючи на те, що це останній візит цієї осені в громади, експерти приїхали не лише подивитися, який стан справ із впровадження антикорупційних інструментів, а й поцікавитися досягненнями громад за час життя в новому статусі - господарів своїх ресурсів у своїй громаді. Вдалося поспілкуватися дуже продуктивно, а найцікавіші моменти зафіксувати на відео, решта увійде до звітів як напрацювання на 2018 рік.

Щодо впровадження НПА:

Іванівська ОТГ: ми потрапили на сесію, де було затверджено рішення про Порядок проведення антикорупційної експертизи нормативно-правових актів у Іванівській сільській раді. Таким чином після затвердженого рішення щодо запобіганню та врегулюванню конфлікту інтересів ця громада повністю впоралася із завданнями на цей рік.

Микулинецька ОТГ: Розроблено проект Порядку проведення антикорупційної експертизи та зібрані матеріали для започаткування окремого розділу «Бюджет громади» на сайті Микулинецької селищної ради. Рішення чекають на розгляд виконкомом, сьогодні 31 жовтня.

Байковецька ОТГ: Проектів рішень ту не побачили, проте змістовно обговорили перешкоди до їх появи і напрацювали бачення щодо впровадження Антикорупційної експертизи та Антикорупційної програми, заходи до якої вже напрацьовані на 2017-2020 роки і затверджені. Найближча сесія 8 листопада покаже як результативно спрацювали консультанти і посадовці в Байківцях.

Відео та фото найкраще передадуть атмосферу візиту. Це був дуже насичений, комунікаційно багатий візит!

Програма навчання та наставництва для громадян "Запобігання корупції в об'єднаних територіальних громадах" реалізується Громадським партнерством "За прозорі місцеві бюджети!" в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %