На Херсонщині пройшла вулична акція "Впливай на бюджет твого селища!"

27 липня 2016, 19:44

Сьогодні в селі Розлив та селищі Білозерка пройшла вулична акція "Впливай на бюджет твого селища!", яку організував Білозерський МЦРР в рамках Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети!"

Мета акції - підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців Білозерки до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості бюджетного процесу та участі в ньому громадськості.

Громадяни приймали активну участь у акції - охоче брали й читали інформаційні листівки про механізми впливу на формування бюджету, писали свої пропозиції щодо використання бюджетних коштів у 2017 році. Волонтери зібрали більше 50 пропозицій від громадян.

Так, серед найбільш поширених пропозицій білозерців - благоустрій селища (ремонт вуличних доріг, своєчасне прибирання сміття з урн в парках, облаштування пляжу на березі озера, обрізка каштанів по алеї біля пенсійного фонду та райдержадміністрації) , а також боротьба з бездомними собаками, комунальні питання (ремонт центральної каналізації, встановлення сміттєвих баків біля багатоповерхівок).

Мешканців Розливу турбують питання вуличного освітлення та ремонту доріг в селі (хоча б вулиці Центральної), облаштування дитячого майданчику, ремонт будинку кльтури та обладнання бібілотеки інтернетом, автобусне сполучення - зупинка є, а рейсові автобуси не заходять.

Паралельно акції, бюджетні пропозиції від жителів селища будуть збиратися в режимі он-лайн до 31 липня за цим посиланням: https://goo.gl/qx6cx3

Всі зібрані таким чином пропозиції громадян будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до Білозерської селищної ради.

Акція «Впливай на бюджет твого міста!» проводилась  одночасно учасниками партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» в 17 містах різних регіонів України, в рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі  місцеві бюджети!». Ініціатива виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», Фундацією «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні. 

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %