На Дніпропетровщині Слобожанська громада працювала над втіленням антикорупційних механізмів

20 серпня 2017, 22:44

17 та 18 серпня 2017 року для представників Слобожанської об’єднаної територіальної громади тренери Роман Лихачов та Альона Матвійчук в рамках проекту "Запобігання корупції в об'єднаних територіальних громадах", що здійснюється Громадським партнерством "За прозорі місцеві бюджети!" (програма DOBRE) провели навчання "Антикорупційні механізми в ОТГ". 

Слобожанська ОТГ - одна з найбагатших громад України. На території ОТГ працюють багато підприємств, маються великі платники податків і в цьому заслуга мешканців громади та керівництва.

Протягом тренінгу представники виконкому, депутати, громадські активісти активно ставили запитання, ділились проблемами та поповнювали знання. Зокрема, жваво проходила дискусія щодо впровадження допорогових закупівель, а після отримання знань з можливості перевірки витрат комунальних підприємств через Є-дату депутати дізнались багато «інтересної» інформації про закупівлі в комунальних підприємствах.

Окремо зацікавились присутні і створенням наглядової ради та Антикорупційної ради. Особливо, зі слів групи сподобалось, що на навчанні наводились практичні приклади, а не надавалась лише теорія. Наступним погодженим кроком для громади стануть візити наставників Романа Лихачова та Альони Матвійчук для подальшого практичного впровадження антикорупційних механізмів.

Програма навчання та наставництва для громадян "Запобігання корупції в об'єднаних територіальних громадах" реалізується Громадським партнерством "За прозорі місцеві бюджети!" в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %