На Чернігівщині презентують Бюджети для громадян та збирають пропозиції до місцевих бюджетів

08 жовтня 2021, 10:34

Кампанія "Впливай на бюджет своєї громади-2021", яку проводить Громадське Партнерство "За прозорі місцеві бюджети!", відбулася у Сновській і Коропській громадах.

"Сновська громада зустріла акцію «Впливай на бюджет своєї громади» приглядуванням здалеку, - розповідає експерт Партнерства Микола Орлов. - У парку поблизу торгових центрів лунали заклики підходити і подавати свої пропозиції до бюджету та отримувати безкоштовно примірник "Бюджету для громадян 2021". За час зустрічі було отримано більше 30 пропозицій, розповсюджено більше 200 бюджетів для громадян".

Крім того, на зустрічі з молодіжною радою презентували урок фінансової грамотності, зібрали 6 пропозицій та вручили молодіжним активістам БдГ.

"Приємно було бачити в складі молодіжки педагогів, учнів і підприємців. Долучилися до цієї частини кампанії працівники міськради та заступник міського голови", - повідомив експерт.

У Коропській громаді теж цікаво: поки в одній частині площі тривали бюджетні консультації, в іншій писали пропозиції до бюджету-2022, а тут же поруч тривали фінансові дискусії.

За інформацією Миколи Орлова, 36 жителів громади подали близько чотирьох десятків пропозицій, також на заході роздали більше двох сотень "Бюджетів для громадян".

На іншій зустрічі також були присутні працівники селищної ради, бібілотекарі, представник молодіжної ради.

У Корюківській громаді 8 жовтня працівники та депутати Корюківська міська рада міської ради разом з експертом Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Миколою Орловим провели інформаційно-просвітницьку кампанію «Впливай на бюджет своєї громади-2022!», організовувавши збір пропозицій до бюджету на 2022 рік.

"Тихе місце у парку виявилося саме в цей день справжнім вулканом громадської активності. До дати проведення інформаційної кампанії масово анонсувалися дата і місце проведення, мобілізувалися зусилля старостинських округів. І це дало свій ефект! У самій вуличній акції взяли участь близько 150 жителів громади. Люди підходили і під’їжджали, знали, про що хочуть подати пропозицію, повідомляли іншим. В результаті протягом декількох годин роздали 150 "Бюджетів для громадян", жителі подали 69 пропозицій. Основні теми: ремонт доріг, освітлення в селах, благоустрій біля річки, на сільських кладовищах, обрізка дерев, а також проведення інтернету в селах та ремонт гімназії в Корюківці", - розповів експерт Партнерства.

Загалом громада отримала 365 пропозицій до бюджету-2022!

"Слід відмітити професійний, раціональний підхід громади у проведенні Інформаційної кампанії «Впливай на бюджет своєї громади» та продуктивну співпрацю в рамках проєкту", - зауважив Микола Орлов.

Проєкт реалізується в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» DOBRE , що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %