Молодь впливає на бюджет Лановецької громади

20 вересня 2019, 12:03

17 вересня Культурний центр Єловицьких відкрив двері для старшокласників Лановецької ОТГ, адже тут відбувалася акція «Впливай на бюджет своєї громади!». Захід організовано спільно із Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети!"в рамках проекту «Доброчесні громади» за підтримки Програма DOBRE.

На изображении может находиться: 1 человек, улыбается

Сюрпризом для усіх учасників акції став змонтований Молодіжною радою відеоролик, у якому учні різного віку намагалися відповісти на питання: «Що таке бюджет громади?».

На початку навчального року по школах ОТГ було оголошено конкурс малюнків «Бюджет моєї громади». Діти малювали власне уявлення бюджету, а також ідеї для використання коштів громади. Секретар міської ради Вікторія Хом'як нагородила найталановитіших дітей грамотами Лановецької міської ради та вручила подарунки.

У номінації «Логотип» громади перемогла Софія Вдовін, вихованка Лановецького міського будинку дитячої та юнацької творчості. У номінації «Малюнок» І місце зайняла Ангеліна Задерей, учениця Юськовецької ЗОШ. ІІ місце розділили Зоряна Усік (Юськовецька ЗОШ) та Анастасія Дубова (Лановецька ЗОШ №2). ІІІ місце почесно посіли Евеліна Вербицька (Загірцівська ЗОШ), Богдан Яблонський (Лановецька ЗОШ №1) та Маряна Льорчак (Лановецький МБДЮТ).

Весело, інтерактивно та креативно підійшов до пояснень бюджетних питань молоді експерт Микола Орлов. Учні отримали не лише багато корисної і нової інформації, а й можливість подати власну пропозицію до бюджету. Активність учнів вражає, адже під час заходу зібрали 14 анкет, у яких подано 53 пропозиції. Усі вони будуть враховані при розробці бюджету громади на 2020 рік.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и в помещении

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %