Любецька громада долучилася до проєкту «Прозорість місцевих бюджетів»

08 червня 2021, 16:08

Вчора, 7 червня, відбулась перша зустріч представників громади з експертом Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Олександром Мошнягулом, під час якої експерт запропонував першочергові кроки для підвищення бюджетної прозорості в громаді та надав рекомендації щодо залучення до бюджетного процесу якомога більш широкого кола громадян.

Для того, аби досягнути цих цілей, буде реалізовано 2 компоненти:

  • проведення оцінювання рівня прозорості бюджетного процесу громади;
  • розробка "Бюджетів для громадян", який презентують в громаді восени, під час інформаційно-просвітницької кампанії для жителів.

Захід по-справжньому зацікавив громаду: на зустріч завітали 23 її представники: секретар ради, депутати, посадовці з різних відділів, старости, громадські активісти з багатьох населених пунктів громади.
Найбільше уваги учасників викликав компонент проєкту «Бюджет для громадян» (або скорочено БдГ). Олександр Мошнягул зазначив, що важливо зробити його одночасно простим для розуміння та цікавим для мешканців, максимально поширити в чисельних селах громади. Особливо актуальним він є для тих, хто живе в маленьких селах і отримує менше інформації про дії влади. В найближчі дні відповідальні особи отримають для заповнення форми БдГ та таблиці щодо оцінювання рівня прозорості бюджетного процесу громади.
Більш детальні знання про проєкт і виконання його компонентів представники громади отримають на тренінгу з питань прозорості бюджетного процесу та фінансового управління, який відбудеться в Чернігові вже незабаром.
Зустріч проведено в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %