Квасилів долучився до акції “Впливай на бюджет свого селища!”

06 листопада 2017, 16:09

Акцію «Впливай на бюджет свого селища!» започаткували і наразі проводять у Квасилові активісти. Представники громадської організації «Новий Квасилів» спілкуються з мешканцями, пропонуючи їм надати свої пропозиції до формування бюджету селища на 2018 рік.

Дана акція є всеукраїнською і відбувається в різних населених пунктах в рамках громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!». За словами ініціатора проведення заходу в селищі, голови громадської організації «Новий Квасилів» Павла Дутка, мета акції – розширити розуміння людьми бюджетного процесу і донести інформацію, що будь-хто з активних громадян може впливати на діяльність влади, контролюючи використання своїх коштів:

– Існує одразу кілька способів, за допомогою яких мешканці Квасилова можуть подати нам свої пропозиції до формування бюджету селища на 2018 рік. Ми виставляли інформаційного намета в центрі, активісти, причетні до проведення акції, пропонують заповняти анкети своїм знайомим та сусідам. Найбільш же поширеним є користування електронною формою, яку ми розробили для зручності квасилівчан.

Станом на сьогодні ми вже маємо дев’ять пропозицій, які стосуються ремонту конкретних доріг, встановлення додаткових смітників, створення залу для занять спортом, заміни дверей у під’їздах багатоповерхівок та інших подібних питань. У підсумку, всі пропозиції ми оприлюднимо, після чого передамо їх на розгляд селищної ради, яка, сподіваємося, закладе кошти на відповідні роботи та інфраструктурні рішення в бюджеті Квасилова на 2018 рік. Для прикладу, в сусідньому Здолбунові, де ця ж акція проводиться кожного року, депутати реалізують кожну третю пропозицію мешканців. Тож маємо надію, що у нас результат буде не гіршим.

Акція зі збору пропозицій до бюджету триватиме в Квасилові ще близько тижня. Наразі мешканці можуть висловити свої побажання в електронному вигляді заповнивши форму

Акція «Впливай на бюджет своєї громади!» проводиться учасниками Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» одночасно в  різних регіонах України. Місією Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» є створення умов для ефективного формування та використання місцевих бюджетів в інтересах громад шляхом підвищення доброчесності, прозорості бюджетного процесу та забезпечення участі громадян у ньому. Наразі до складу Партнерства входять 39 громадських організацій та ЗМІ з 17 областей України. Діяльність Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» координує Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України»

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %