Івано-Франківські активісти провели публічний перформанс, присвячений розподілу місцевого бюджету

29 липня 2016, 19:57

28 липня на Вічевому Майдані Івано-Франківська члени партнерства "Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі місцеві бюджети!" провели публічний перформанс, присвячений розподілу місцевого бюджету.

В рамках акції активісти наочно продемонстрували розподіл місцевого бюджету та представили свої рекомендації для провадження ефективних змін у бюджетній сфері міста. На Вічевий майдан принесли торт, який символізує місцевий бюджет, та запропонували усім бажаючим взяти участь у його «дерибані». В такий оригінальний спосіб громадяни змогли долучитися до бюджетного процесу, відрізавши собі шматок торта.

Метою акції було підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців Івано-Франківська до проблем бюджету міста, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості та забезпечення реальної участі громадськості в бюджетному процесі.

«Протягом року ми опрацьовували місцевий бюджет на прозорість, участь у його формуванні громадян та доброчесність керівних органів, відповідальних за його формування та функціонування, – розповів про діяльність ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі місцеві бюджети!» у Івано-Франківську її місцевий координатор Віталій Світлик. – За напрацьованими матеріалами ми склали рейтинг. Такий же рейтинг складали і у інших містах України. На жаль, Івано-Франківськ опинився внизу рейтингової таблиці».

Всі зацікавлені громадяни отримали буклети «Де твої гроші в місцевому бюджеті?» та пам’ятку «Як контролювати свої гроші в місцевому бюджеті: 10 порад для активних мешканців». Під час акції, окрім інформаційно-просвітницької кампанії, мешканцям міста було запропоновано заповнити анкети зі своїми пропозиціями до бюджету міста на 2017 рік.

Акція «Впливай на бюджет твого міста!» проводилась  одночасно учасниками партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» в 17 містах різних регіонів України, в рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі  місцеві бюджети!». Ініціатива виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», Фундацією «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні. 

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %