Як у громадах Чернівецької області презентують Бюджети для громадян

28 вересня 2021, 16:24

Осінь - гаряча пора для Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети!" та наших громад-партнерок, адже саме зараз відбуваються масштабні інформаційно-просвітницькі кампанії "Впливай на бюджет своєї громади-2021!".

 

За останні кілька днів масштабні акції відбулися у кількох громадах.

25 вересня в Усть-Путильській ОТГ пройшла вулична акція «Впливай на бюджет своєї громади!», під час якої жителі залишали свої побажання до бюджету на наступний рік, а також знайомились із нинішнім Бюджетом для громадян (БдГ), який уже втретє розробляється в громаді разом з Громадським Партнерством "За прозорі місцеві бюджети!".

Під час акції зібрали 36 пропозицій та поширили більше сотні БдГ. Надалі подібні акції пройдуть і в інших населених пунктах громади, а також зустрічі з представниками бізнесу та молоді, присвячені бюджету громади.

26 вересня вулична акція «Впливай на бюджет своєї громади!» пройшла на центральній площі міста Вижниця. Громадяни залишали свої побажання до бюджету на 2022 рік, а також знайомились із свіженьким БдГ, який також втретє виготовлено у співпраці з нашим Партнерством.

На заході зібрали 28 пропозицій, також триває збір онлайн. Подібні акції пройдуть і в інших населених пунктах громади, а також зустрічі з молодіжними активістами.

У Рукшинській територіальній громаді акція "Впливай на бюджет своєї громади!" пройшла на початку минулого тижня, тож тепер громада продовжує проводити різноманітні зустрічі, на яких місцевим жителям презентують інформацію про бюджет. Наприклад, інформаційні зустрічі та збір пропозицій до бюджету-2022 відбулися на Фестивалі юшки у селі Пригородок та у селі Чепоноси.

У Клішковецькій громаді для ширшого охоплення жителів громади акціями "Впливай на бюджет своєї громади!" зробили попередній показ Бюджету для громадян, презентувавши його депутатам ради, старостам, працівникам апарату та тим службовцям, що контактують з жителями і надають їм послуги. А вже у п'ятницю, 1 жовтня, у цій громаді пройдуть публічні презентації БдГ та збір пропозицій до бюджету на наступний рік.

27 вересня акцію "Впливай на бюджет своєї громади" провела Новоселицька міська рада територіальної громади. Під час акції спеціалісти фінансового відділу громади розповідали жителям про особливості бюджетного процесу та як можна долучатись до його формування.

 

Під час акції зібрали 32 пропозиції, наразі збір продовжується онлайн, а також їх можна буде надати в старостинських округах під час прийомів жителів протягом жовтня.

Проєкт реалізується в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність», що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %