Громади-учасниці проєкту "Прозорі місцеві бюджети" готуються проводити інформаційні кампанії

02 вересня 2021, 12:43

Експерти Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" продовжують активну роботу з громадами-партнерками Програми DOBRE.

В останні дні літа ми провели спільні онлайн-наради з представниками регіональних громадських організацій щодо акцій з презентації "Бюджету для громадян" у громадах Чернівецької, Чернігівської та Запорізької областей.

Під час наради з представниками Український Народний Дім у Чернівцях обговорили проведення впродовж наступних кількох місяців у рамках проєкту "Прозорість місцевих бюджетів" у десяти чернівецьких громадах публічних акцій з презентації БдГ:

"Під час заходів ми будемо спілкуватись з людьми, пояснювати принципи функціонування місцевих бюджетів, розкажемо, звідки громади беруть кошти, та куди витрачають. А найголовніше - спільно з громадами будемо збирати пропозиції мешканців до бюджету на 2022 рік", - розповіли експерти.

На онлайн-зустрічі експертів проєкту "Прозорі місцеві бюджети", що працюють в Чернігівській області, та РОГС обговорили координацію дій під час проведення інформаційних кампаній у вересні в Коропській, Сновській, Менській, Ніжинській громадах.

"Запорукою успіху акції є активність самих жителів громад, представників влади та підготовка до них, в т.ч "Бюджетів для громадян", які нині активно готуються та узгоджуються із фінансовими підрозділами та робочими групами в громадах", - підкреслив експерт Партнерства Микола Орлов.

Під час онлайн-зустрічі експертів проєкту "Прозорі місцеві бюджети", що працюють у Запорізькій області, та представників агенції "Хмарочос", також говорили про організацію інформаційних кампаній у вересні-жовтні у Веселівській, Гуляйпільській, Пологівській, Широківській та Комиш-Зорянській громадах.

Експерти окреслили ряд активностей, які могли б об'єднати зусилля з інформування громадян не лише щодо бюджетної прозорості, а й механізмів залучення громадян.

Точками дотику експерти визначили:

  • поширення інформації та залучення членів молодіжних рад;
  • поширення друкованих "Бюджетів для громадян" під час публічних заходів експертів;
  • залучення грантерів програми DOBRE до поширення інформації та збору пропозицій після попереднього онлайн-інструктажу;
  • інформаційні кампанії в громадах з впровадження механізмів залучення громадян і паралельне поширення "Бюджетів для громадян".

Проєкт реалізується в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %