До бюджетів об’єднаних громад перераховуватимуться кошти державної субвенцій на розвиток інфраструктури

14 квітня 2016, 19:04

Держава у цьому році передбачила надання субвенції у розмірі 1 млрд. гривень на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Ця субвенція спрямовується з державного до місцевих бюджетів об’єднаних територіальних громад. Кошти розподілені між 159 об’єднаними громадами відповідно до їхньої площі і чисельності сільського населення.

15 громад Дніпропетровскої області отримають 102 млн.грн., за рахунок яких будуть реалізовані 104 проекти. Вони можуть спрямувати їх на будівництво центрів надання адміністративних послуг, ремонт доріг, шкіл, закупівлю автобусів, пожежних автомобілів тощо. Кошти державної субвенції мають бути використані максимально ефективно. Для цього громади Дніпропетровщини завтредили план соціально-економічного розвитку з переліком проектів, на реалізацію яких вони планують витратити ці кошти.

Процес реалізації таких проектів буде публічним та прозорим: громади уже розпочали оприлюднювати відповідну інформацію. Перша презентація таких проектів за ініціативи офісу реформ та за підтримки Дніпропетровської районної ради та ДРІДУ НАДУ відбулася на спільному семінарі громад Дніпропетровського та Солонянського районів, під час якого представники громад обмінялися досвілдом та ідеями розробки проектів в рамках інфраструктурної субвенції. Участь у презентації проектів взяли міжнародні експерти канадсько-польського проекту "Разом до розвитку – активізація місцевих громад новостворених територіальних одиниць Дніпропетровської області в процесі децентралізації та планування розвитку".

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %