Дні бюджету на Рівненщині: з квестами й пропозиціями громадян

19 червня 2024, 9:37

Третій тиждень червня стартував з двох чудових заходів у Білокриницькій і Радивилівській громадах на Рівненщині, де провели Дні бюджетів у межах проєкту "Бюджетна партисипація від А до Я", який реалізує Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети"" за підтримки проєкту USAID "ГОВЕРЛА".

У Білокриницькій громаді для всіх жителів провели презентацію бюджету громади на 2024 рік та надали присутнім буклет «Бюджет для громадян» з візуалізованими даними про бюджетний процес та можливостями участі жителів громади у ньому.

Експертка проєкту Марія Орлова представила результати участі громади в проєкті: розповіла про навчальну складову, оцінювання Індексу бюджетної партисипації і врахування рекомендацій "дорожньої мапи" для його підвищення, про процес підготовки і реалізації нормативно-правових актів, про збір пропозицій і "Бюджет для громадян".

Відвідувачів Дня бюджету частували білокриницьким узваром з маковими коржами.

Упродовж дня понад 50 жителів подали свої пропозиції до бюджету громади на 2025 рік. 

Також під час заходів пройшло нагородження учасників та учасниць виставки малюнків «Бюджет очима дітей», а дві команди "Доходів" і "Видатків" змагалися у фінансовій грі на різних локаціях.

"Віримо, що бути відкритими у своїй роботі – це ключ до успіху, тому гарантуємо вам максимальну прозорість та доступність інформації!", - під таким гаслом відбувся День бюджету в Білокриницькій громаді!

У Радивилівській громаді День бюджету став важливою платформою для обговорення з громадськістю фінансових питань, прозорості бюджетного процесу та активізації громадської участі у плануванні та використанні місцевих ресурсів.

Щоб максимально доступно розповісти про фінансову сторону життєдіяльності громади, поінформувати про головні правила формування місцевого бюджету та його розподіл на видатки, виготовили стенд з презентацією бюджету громади на 2024 рік, який встановили на центральній площі Незалежності. Поряд працювала локація зі збору громадських пропозицій до бюджету на 2025 рік та виставка малюнків «Бюджет очима дітей».

Про бюджетний процес жителям розповідали профільні фахівці міської ради, заступники міського голови, а для молоді організували тематичний квест на тему «Сформуй бюджет громади».

До фінансових роз’яснень також долучилась експертка Партнерства Марія Орлова, яка закликала громадян бути активними і подавати свої пропозиції до бюджету громади на 2025 рік.

Крутою ідеєю став спільний малюнок «Бюджет громади», який об’єднав учасників різного віку довкола важливої теми.

Заходи проводяться Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та стали можливими завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цих заходів не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %