Чотири фракції запропонували свої зміни до бюджету Черкас

28 січня 2016, 16:12

Учора під час спільного засідання чотирьох фракцій міської ради Партії вільних демократів, «Укроп», ВО «Черкащани» та об’єднання «Самопоміч» було вирішено підтримати проект міського бюджету на 2016 рік. Але депутати запропонували внести зміни до головного фінансовго документу. Ці зміни із самого ранку подані до міськвиконкому. Їх мають обов’язково розглянути під час засідання сьогоднішньої сесії.

Пропозиції стосуються переважно збільшення доходів від ПДФО, плати за землю, податку на нерухоме майно. Окрім того депутати чотирьох фракцій готові збільшити видатки на галузь ЖКГ, освіти тощо.

Пропозиції

фракцій Партії вільних демократів, ВО "Черкащани",
ВО "Самопоміч" та ВО "УКРОП"

до проекту рішення міської ради "Про міський бюджет на 2016 рік"

1. Збільшити доходи від ПДФО на 14 млн грн (очікуване зростання розміру заробітних плат мінус втрати від переведення військовослужбовців).
2. Збільшити доходи від акцизного податку на 51 млн грн (в проекті занижені показники через припущення, що з 1 квітня 50% податку буде відраховуватись до обласного бюджету).
3. Збільшити доходи від податку на нерухоме майно на 3 млн грн (покращення адміністрування і розширення бази оподаткування).
4. Збільшити доходи від плати за землю на 7 млн грн (показник минулого року, помножений на коефіцієнт інфляції).
5. Зняти додаткове фінансування на утримання закладів освіти в розмірі 7 млн грн. Натомість передбачити додаткове фінансування з розрахунку:
— для шкіл — 300 грн на одного учня на рік (близько 7,2 млн грн);
— для дитячих садків — 200 грн на одного вихованця на рік (близько 2,2 млн грн).
(ці кошти повністю забезпечать потребу в поточному утриманні, відповідно — заборонити збирання будь-яких коштів з батьків).
6. Збільшити видатки на житлово-комунальне господарство на 10 млн грн, затвердити розподіл видатків по галузі ЖКГ окремим додатком.
7. Збільшити видатки на галузь охорони здоров’я для повного медикаментозного забезпечення ургентних хворих протягом першої доби перебування у стаціонарі. Розрахунок та механізм контролю має надати Департамент охорони здоров’я.
8. Збільшити видатки на галузь охорони здоров’я для повного забезпечення потреби у м’якому інвентарі. Розрахунок має надати Департамент охорони здоров’я.
9. Кошти спеціальних фондів закладів охорони здоров’я спрямувати виключно на поточне утримання закладу (окрім коштів, сплачених за проведення профілактичних оглядів).
10. Передати всі обов’язки і все фінансування на придбання путівок для оздоровлення на Департамент соціальної політики.
11. Збільшити видатки на утримання комітетів самоорганізації населення орієнтовно на 240 тис. грн:
— на поточне утримання — 81 903 грн.
— видатки на заробітну плату — 160 000 грн (підвищення з 1.04.16 р.)

Голови фракцій

Партії вільних демократів Сергій Одарич

ВО "Черкащани" Іван Сухарьков

ВО "Самопоміч" Роман Шевченко

ВО "Укроп» Руслан Зоря

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %