Членів Покровської ОТГ ознайомили з антикорупційними механізмами

01 вересня 2017, 13:49

28 та 29 серпня у коворкінг-центрі Покровської центральної районної бібліотеки тренери Олексій Літвінов та Олексій Андреєв ознайомили членів Покровської ОТГ з антикорупційними механізмами. Участь у тренінгу «Антикорупційні механізми в ОТГ» взяли 16 представників Покровської ОТГ: голова Покровської ОТГ, заступник голови, члени виконавчого комітету, старости, місцеві активісти та депутати місцевої ради.

Під час тренінгу найбільшу зацікавленість викликали блоки, присвячені наглядовим радам комунальних підприємств, антикорупційної ради, бюджету участі та антикорупційній експертизі. Під час ділової гри, завдяки рішенню голови ігрової громади, під час закупівлі обладнання та меблів вдалося зекономити 130 тис. грн. 

На даний час у Покровській ОТГ успішно впроваджено конкурсний відбір на посади та допорогові закупівлі (від 50 тис. грн.) через систему публічних закупівель ProZorro. На думку учасників такі інструменти як антикорупційна рада та бюджет участі можуть бути запроваджені у громаді. За результатами тренінгу були напрацьовані плани роботи, конкретні завдання та перелік дій необхідний для успішного запровадження 2 інструментів: антикорупційної рада та бюджету участі. Погоджено попередній графік роботи експертів та ініціативної групи в Покровській ОТГ.


Учасники відмітили, що завдяки використанню практичних вправ та інтерактивної методики складні теми вдалося розібрати та зрозуміти значно краще, а також закріпити на практичні отримані знання.
Серед побажань від учасників тренінгу неодноразово лунала пропозиція, щодо необхідності проведення аналогічних тренінгів (з актуальної тематики) хоча б раз на 3 місяці.

Програма навчання та наставництва для громадян "Запобігання корупції в об'єднаних територіальних громадах" реалізується Громадським партнерством "За прозорі місцеві бюджети!" в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %