«Бюджет міста Суми: перспективи та проблеми» - депутати та громадськість обговорили бюджет Сум на 2016 рік

02 лютого 2016, 16:05

У понеділок, 1 лютого, у приміщенні наукової бібліотеки Української академії банківської справи з ініціативи громадської організації «Бюро аналізу політики» відбувся круглий стіл на тему «Бюджет міста Суми: перспективи та проблеми».

На заході були присутні: народний депутат України Олег Медуниця, депутати Сумської міської ради, громадські діячі та представники ЗМІ.

У ході круглого столу експерти «Бюро аналізу політики» презентували власне дослідження Сумського міського бюджету на 2016 рік у цифрах та діаграмах, після чого почалось його обговорення.  У присутніх громадських діячів, журналістів та депутатів виникло багато запитань до міського голови та його заступників. 

DSC 0354ф
Власне, міського голову Олександра Лисенка було запрошено, і попередньо він дав свою згоду на участь та запевнив, що обов’язково піде на діалог з громадськістю. Однак з невідомих нам причин ні його, ні жодного з його заступників на круглому столі не було. А замість запрошеної на захід Світлани Липової, начальника фінансового відділу Сумської міської ради, прийшли її заступники, яким і довелось відповідати за усіх. Фактично, міська влада вкотре проігнорувала громадськість.

DSC 0355ф

Найгостріше стояло питання заниження деяких цифр з міського бюджету на 2016 рік та роз’яснень використання коштів бюджету, зокрема, у дохідній його частині. Під час круглого столу учасники вирішили, що є необхідність збиратися ще, і не один раз, та більш конкретно обговорювати проблеми міського бюджету, розробляти та подавати власні пропозиції щодо використання «вільного залишку», та все ж таки дати зрозуміти міському голові та владі міста Суми, що громада пильно слідкує за їхньою діяльністю і запитає в них про використання кожної копійки своїх податків.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %