Антикорупційні механізми для ОТГ - тренінг у Теребовлянській громаді

18 червня 2018, 14:33

14-15 червня в рамках програми DOBRE та завдяки співпраці нашої громади з Агенством США з міжнародного розвитку (USAID) в Теребовлянській міській раді відбувся тренінг "Антикорупційні механізми для ОТГ". Тренінг проводили голова товариства Український Народний Дім у Чернівцях Володимир Старик та регіональний консультант з питань комунікацій АМУ у Чернівецьке регіональне відділення Асоціації міст України Тарас Халавка. З боку громади було залучено представників міської ради з різних відділів та депутатського корпусу, старост сіл, а також – представників громадськості від ГО "Спільнота активних мешканців" та Молодіжної міської ради.

Розглядали приклади прозорого бюджету: Теребовлянська ОТГ одна з перших впровадила у себе відкритий та доступний ресурс OpenBudget , який є на нашому сайті. Організатори тренінгу, зі своєї сторони, мають практику більш детальної візуалізації бюджету, яку планують впровадити у подальшій співпраці.

Ще одним інструментом прозорості, який спільно аналізували, стало використання E-Data та Prozorro у здійсненні державних закупівель. Працювали також над питаннями запобігання та врегулювання конфліктів інтересів, антикорупційною експертизою актів місцевого значення, тощо.

Результатом співпраці у даному компоненті програми DOBRE має стати Антикорупційна програма Теребовлянської ОТГ, проект якої розроблятиметься поетапно та передбачає попереднє громадське обговорення. 

Проект «Доброчесні громади» реалізується громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комʼюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма USAID DOBRE спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %