579 пропозицій зібрали під час акції “Впливай на бюджет своєї громади!”

11 жовтня 2019, 18:20

579 пропозицій зібрали у Лановецькій ОТГ у рамках інформаційної кампанії "Впливай на бюджет своєї громади!". Подавали їх під час вуличних акцій у рамках Днів села — у Юськовецькому старостинському окрузі спільно із Загірцівським, Якимівському — спільно із Краснолуцьким. Окрему зустріч організовано для старшокласників у Культурному центрі Єловицьких. Підсумковим заходом стала акція у центрі міста Ланівці 27 вересня, на яку завітав експерт Микола Орлов.

З 15 серпня для подачі бюджетних пропозицій по населених пунктах ОТГ було розміщено 13 скриньок.

В рамках кампанії розроблено тематичний буклет "Бюджет для громадян", який організатори акції поширювали серед учасників.

Найбільше, 156 пропозицій, зібрано щодо ремонту доріг, тротуарів громади. 114 жителів висловилися за організацію і облаштування відпочинкових зон в усіх куточках громади. 87 — за продовження освітлення населених пунктів та проведення благоустрою, встановлення сміттєвих баків, озеленення. Були цікаві пропозиції щодо розширення меж громади, організації вивезення твердих побутових відходів тощо.

Близько 20 пропозицій не належать до компетенції міської ради, зокрема ремонт доріг, які не є власністю громади, закриття відділень районної лікарні, відкриття дитячих кафе, кав’ярень, салонів краси тощо.

Слушні пропозиції подав експерт Микола Орлов: встановлення розпізнавальних знаків, відкриття готелю, облаштування стоянки для автомобільного транспорту тощо.

Новим для наших жителів було впровадження електронної форми збору. Таким способом зібрано лише 17 пропозицій, проте всі вони змістовні і стосуються покращення умов та благоустрою нашої громади.

Активними були і школярі, які подали 59 пропозицій. Найбільше їх цікавить забезпечення необхідним приладдям та обладнанням шкіл, а також організація дозвілля.

Інформаційну кампанію організовано спільно із Громадським партнерством "За прозорі місцеві бюджети!" в рамках проекту «Доброчесні громади» за підтримки Програми DOBRE.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %