Аналітичний звіт: місцеві бюджети продовжують зростати в результаті фінансової децентралізації

08 листопада 2016, 20:27

Мінрегіоном за сприяння Мінфіну та підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO підготовлено фінансовий аналіз виконання показників доходів місцевих бюджетів України та 159 об’єднаних територіальних громад за 9 місяців 2016 року.

Результати цього аналізу переконливо свідчать про позитивні тенденції бюджетної децентралізації та реформи місцевого самоврядування. Власні ресурси місцевих бюджетів України продовжують зростати. Так, за 9 місяців 2016 року надходження проти минулого року зросли у 1,4 рази, це + 34,2 млрд грн.

Ще яскравіше свідчать про сталу тенденцію зростання показників виконання місцевих бюджетів надходження власних ресурсів до бюджетів об’єднаних територіальних громад за 9 місяців 2016 року, які зросли на 1,5 млрд грн або у 3 рази у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Більш детально можна ознайомитися з цією інформацією ТУТ.

Аналогічні результати збільшення доходів бюджетів були і за підсумками їх виконання за перше півріччя 2016 року – у 3 рази проти минулого року ТУТ.

"Це реальні кошти для розвитку громад і нова якість життя. З коштами у громадах з'являються відбудовані дитсадки і школи, ЦНАПи, дороги й інфраструктура. Ці якісні зміни незворотні", - зазначив  Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, представляючи аналіз місцевих бюджетів на бюджетному комітеті Парламенту. 

 

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %