Завдяки співпраці з Громадським партнерством "За прозорі місцеві бюджети!" Помічнянська ОТГ реалізувала нову ініціативу

25 серпня 2020, 17:09
Істина народжується в діалозі! Так вирішили у Помічнянській ОТГ, де з 21 серпня запустили серію інформаційних відео задля поширення практик прозорого бюджетоутворення. Приємно, що громада вирішали започаткувати цей проєкт у результаті співпраці з експерткою Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Наталією Висіканець.

Назва ініціативи - #бюджетбезкупюр. Це десятиcерійний проєкт, під час якого глядачі отримають відповіді від представників місцевого самоврядування на такі питання:

  • Як можна впливати на формування бюджету?
  • Звідки гроші в бюджеті та куди вони йдуть?
  • Якою ми бачимо свою громаду?

Також будуть висвітлені інші теми, пов'язані з бюджетним процесом.

Як розповіла Громадському партнерству очільниця загального відділу виконавчого комітету Помічнянської міської ради Тетяна Юрченко, ідея створити такий проєкт прозвучала під час засідання робочої групи, на якій разом з експерткою Партнерства вирішували, як краще презентувати Бюджет для громадян:

"Ми активно почали співпрацювати з нашою молодіжною радою, яка зацікавилась цим проєктом і організувала, у свою чергу, ще й місцеве ЗМІ під назвою «ЯМБ». Вони почали працювати, і ми вирішили зняти таку серію роликів, які будуть націлені якраз на розшифровку поняття бюджету, усього бюджетного циклу, як формується бюджет та тому подібне. Вони запропонували нам власне бачення, а ми придумали такий цікавий слоган «бюджет без купюр», тобто мова буде йти не тільки про гроші. Керівником цієї роботи є Максим Тодоров, член молодіжної ради, молодий та активний юнак. Саме він займається відеозйомкою, монтажем та оформленням.

Анонсує цикл наш міський голова Микола Антошик. Під цією ініціативою вийде близько десяти відеороликів і плюс ще будуть роз'яснювальні пости в соцмережах. Пілотний проєкт про Бюджет для громадян, який ми створили за допомогою Громадського Партнерства, буде першим кроком у сфері покращення комунікації з громадою», - розповіла представниця ОТГ.

А переглянути відеоролики можна за посиланням.



Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %