В Южненській громаді прийняли розпорядження про створення "Бюджету для громадян"

29 квітня 2024, 9:04

Южненська міська рада на Одещині прийняла розпорядження міського голови про розробку "Бюджету для громадян" та його презентацію жителям громади. Цей документ ухвалено за консультаційної підтримки експертів Громадського Партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" в межах проєкту "Бюджетна партисипація від А до Я", що реалізується за підтримки Проєкту USAID "ГОВЕРЛА".

Згідно з документом, робочу групу зі створення "Бюджету для громадян" очолила заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади - начальниця фінансового управління Альона Прохорова. Робоча група має розробляти концепцію "БдГ", створювати інформаційні таблиці з даними про доходи й витрати міського кошторису, робити доступну візуалізацію та презентувати готовий продукт громадянам.

"Бюджет для громадян" - це інструмент, за допомогою якого можна стисло та зрозуміло розкрити логіку й структуру формування доходів територіальної громади та напрями видатків бюджетних коштів, а це, у свою чергу, сприяє прозорості бюджетного процесу та його відкритості для жителів в цілому.

Ця публікація створена Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %