В Петриківській громаді презентували проект «Доброчесні громади-2019»

19 квітня 2019, 13:42

18 квітня у Петриківської ОТГ відбулася презентація проекту «Доброчесні громади-2019». Її метою було ознайомлення мешканців громади із основними завданнями проекту.

Презентація проходила у сесійній залі Петриківської ОТГ одразу після чергової сесії. У презентації взяли участь: голова Петриківської селищної ради – Гавриленко Ольга Григорівна, заступник голови – Шевченко Ігор Миколайович, керуюча справами Петриківської селищної ради – Квак Олена Володимирівна, секретар селищної ради – Омелич Людмила Василівна, а також директори комунальних закладів, начальники відділів, старости, керівники ЦНАП та ін.

Експерти Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» поінформували учасників про основні етапи реалізації проекту, очікувані результати та їх потенційний вплив на розвиток громади.

Під час презентації учасників цікавили такі питання: особливості проведення акції «впливай на бюджет своєї громади», перелік антикорупційних інструментів та як ці інструменти працюють в інших громадах, зразки бюджетів для громадян. Під час презентації були розглянуті 8 антикорупційних інструментів та наведені їх основні характеристики та потенційний вплив на громаду. Бюджет для громадян став окремою презентацією яку експерти Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» провели для представників Петриківської громади.

Проект охоплюватиме всі 75 громад-партнерів програми USAID DOBRE у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Тернопільській, Харківській та Херсонській областях та складається з двох компонентів: «Фінансова доброчесність у громадах» та «Запобігання корупції в об єднанних територіальних громадах».

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %