В НАЗК домовились співпрацювати з НАТО в рамках Програми з виховання доброчесності

22 листопада 2016, 20:57

У Національному агентстві з питань запобігання корупції обговорили можливі напрями співпраці з Главою Представництва НАТО в Україні, Директором Офісу зв’язку НАТО в Україні Олександром Вінніковим та Менеджером Програми з виховання доброчесності, представником Управління політичними справами та політикою безпеки штаб-квартири НАТО Бенедикт Борель. У ході зустрічі йшлося про співпрацю в антикорупційні сфері, а саме запровадження доброчесності та зниження корупційних ризиків в оборонному секторі.

"Для НАЗК буде надзвичайно важливою та цінною співпраця з експертами НАТО, зокрема в частині напрацювання механізмів для зниження рівня корупції в оборонному секторі", - зауважив член НАЗК Руслан Рябошапка.

У ході зустрічі йшлося про створення "дорожньої карти" та напрацювання для належної реалізації спільних завдань та заходів, розроблених в рамках Програми з виховання доброчесності.

Бенедикт Борель висловила сподівання на плідну співпрацю у сфері зниження рівня корупції в Україні та запропонувала допомогу у вихованні доброчесності українських службовців. Руслан Рябошапка наголосив на потребі у тренінгах для підвищення кваліфікації службовців НАЗК та уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції в органах влади.

Олександр Вінніков, у свою чергу, висловив підтримку та готовність надати всебічну допомогу у впровадженні антикорупційних ініціатив. В рамках співпраці сторони домовились залучати експертів НАТО для надання дорадчої підтримки НАЗК.

Довідково: Програма НАТО/РЄАП з розбудови цілісності, прозорості, підзвітності, запровадження доброчесності та зниження корупційних ризиків в оборонних та безпекових інституціях започаткована у листопаді 2007 року за спільним погодженням країн-членів Ради євроатлантичного партнерства (РЄАП) на підтримку Плану дій Партнерства з розбудови оборонних інституцій.

Мета Програми: надання допомоги заінтересованим країнам щодо запровадження в їх національних оборонних і безпекових інституціях  ефективного, доброчесного і прозорого менеджменту, зміцнення механізмів протидії і запобігання корупції, удосконалення системи управління фінансовими і матеріальними ресурсами.

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %