В Миколаєві відбувся міжобласний семінар-тренінг «Гармонійний розвиток місцевих громад»

27 вересня 2018, 16:04

26 вересня 2018 року у Миколаївському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, держпідприємств, установ і організацій» відбувся міжобласний семінар-тренінг «Гармонійний розвиток місцевих громад», на якому місцеві посадовці, депутати, представники громадськості Миколаївщини і Херсонщини розглядали і досліджували ефективність місцевих бюджетів.

Присутні обговорили за круглим столом результати громадських аудитів:

Гармонійності розвитку об’єднаних територіальних громад. На прикладах Баштанської міської, Воскресенської селищної та сільських Куцурубської і Кам’яномостівської ОТГ було презентовано, як враховано інтереси громад та законні права мешканців при формуванні і виконанні місцевих стратегій/програм соціально-економічного розвитку-бюджетів 2017-2018 рр. та у проектах за кошти державної інфраструктурної субвенції, інших зовнішніх і місцевих джерел.

Прозорості та доброчеcності бюджетів міст обласного значення та ОТГ Миколаївської і Херсонської областей 2017-2018 рр. на основі результатів дослідження ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та напрацювань його 8-ми грантерів у м. Миколаєві, м. Вознесенську, Доманівській ОТГ та Херсоні, Геніченському районі Херсонської області.

Також було проведено навчання з практичних питань ефективності місцевих бюджетів (тренер — Тетяна Золотухіна).

У роботі семінару-тренінгу також взяли активісти ГО «ЕКО Березань» (Людмила Максименко, Анастасія Максименко).

Захід відбувася в рамках проекту «Ефективність, прозорість місцевих бюджетів у Миколаївській та Херсонській областях під контроль громад», що реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» при партнерстві з ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень» за фінансової підтримки Національного фонду на підтримку демократії (англ. NED) та у рамках діяльності Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!». А токож є західом проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад», що реалізується ФРММ при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА, Миколаївським обласним центром підготовки та підвищення кваліфкацій державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року»

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %