У Жовківській громаді стартував проєкт «Бюджетна партисипація від А до Я»

18 грудня 2023, 9:00

Проєкт "Бюджетна партисипація від А до Я", який реалізує Громадське Партнерство "За прозорі місцеві бюджети!" за підтримки проєкту USAID HOVERLA, стартував у Жовківській громаді на Львівщині.

У міській територіальній громаді 15 грудня під час 48-ої чергової сесії відбулася презентація проєкту, яку провели експерти Партнерства Марія та Микола Орлови.

У сесійній залі були присутні голова та секретар ради, керівники виконавчих підрозділів ОМС, а також 17 депутатів і старости, керівник Молодіжної  ради, представники КУ «Інститут розвитку громади».

Міський голова представив усім присутнім експертів проєкту та запросив презентувати його. Це був символічний виступ-презентація перед розглядом та ухваленням рішення про бюджет громади на 2024 рік.

Микола Орлов презентував мету та завдання проєкту, ознайомив з основними кроками та етапами реалізації проєкту протягом грудня 2023-серпня 2024 року й очікуваними результатами в частині формування бюджету для громадян, затвердження локальних НПА, проведення публічних заходів по залученню громадян до бюджетного процесу, в тому числі і збір пропозицій до нього. Розповів про стартове та фінальне оцінювання бюджетної прозорості Жовківської громади, формування рекомендацій за результатами стартової оцінки, а також про користь для жителів громади та переваги, які дасть втілення проєкту не лише для органу місцевого самоврядування, а і для кожного жителя громади.

Також представив Марію Орлову як експертку, закріплену за громадою у проєкті.

 

У проєкті "Бюджетна партисипація від А до Я" беруть участь двадцять громад з шести областей України. Метою цього проєкту є сприяння формуванню в цільових громадах інфраструктури для впровадження комплексної та інклюзивної системи партисипативного бюджетування, збільшення залучення громадян до бюджетного процесу в громадах, а також поширення та передача успішного досвіду та практик проєкту іншим громадам України.

Цей захід було проведено Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та стали можливими завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %