У Вознесенську привертали увагу городян до проблем місцевого бюджету

30 липня 2016, 18:35

30 липня 2016 року, з 10.00 до 15.00, за адресою м. Вознесенськ, Центральний ринок (Головний вхід), Громадською організацією «Агентство економічного розвитку» проведено вуличну акцію «Впливай на бюджет свого міста!».

Метою акції стало підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців м. Вознесенськ до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості та забезпечення реальної участі громадськості в бюджетному процесі.

Для привернення уваги та візуалізації проблем місцевого бюджету громадськість було проінформовано через мегафон, що «Бюджет міста – це твій бюджет». Для городян також була представлена візуалізація місцевого бюджету, його дохідної та витратної частини. Крім того, мешканцям було запропоновано заповнити пропозиції до бюджету міста на 2017 р. і отримати на руки буклет «Де твої гроші в місцевому бюджеті?» та пам’ятку «Як контролювати свої гроші в місцевому бюджеті: 10 порад для активних мешканців».


Під час заходу інформацію про діяльність партнерства отримало понад 200 мешканців. Пропозиції залишили понад 20 мешканців. Акцію відвідали журналісти місцевих газет та Інтернет ресурсів, національна поліція, муніципальна гвардія та місцеві депутати.

Усі зібрані таким чином пропозиції городян будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до Вознесенської міської ради. Активісти нашої організації забезпечать громадський контроль за розглядом пропозицій та будуть інформувати громадян про врахування поданих пропозицій.


Акція «Впливай на бюджет твого міста!» проводиться одночасно учасниками партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» в 17 містах різних регіонів України, у рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі місцеві бюджети!». Ініціатива виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», Фундацією «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %